Автомобилни и тежкотоварни превозвачи ще протестират в столицата на 4 юли

...
Автомобилни и тежкотоварни превозвачи ще протестират в столицата на 4 юли
Коментари Харесай

Превозвачи готвят протест в защита на оттеглен законопроект

Автомобилни и тежкотоварни превозвачи ще стачкуват в столицата на 4 юли в поддръжка на Законопроекта за Българска автомобилна камара. Между 11 и 17 часа по бул. „ Цариградско шосе “, в двете направления на придвижване, от кръговото на 4-ти км. до кръстовището с бул. „ Димитър Пешев “ и назад, ще бъдат паркирани товарни коли и рейсове.
 
От 11.00 часа пред храм-паметника ”Александър Невски ” пък ще бъдат паркирани 100 рейса.
 
Недоволството се провежда от Съюза на интернационалните превозвачи (СМП) и Българската асоциация на сдруженията на автомобилните превозвачи (БАСАТ). Ще се причислят и превозвачи в други градове на страната,  измежду които Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Велико Търново, Плевен, Ямбол, Свиленград, Сандански и Враца.
 
Протестите са мирни и не плануват затваряне на пътни артерии и блокади. Целта е да бъде декларирана безапелационната поддръжка на забележителна част от сектора за обединяването на бранша чрез  Закон за Българската автомобилна камара, посочват уредниците.
 
Междувременно представители на сектора, които на 25 май стачкува против Законопроекта за Българска автомобилна камара, огласиха на конференция вижданията си за обединяване на бранша. Те акцентираха, че това не може да стане посредством закон, който задължава превозвачите да членуват в камара, а само на доброволни начала посредством конфедерация.

Законопроектът беше изтеглен след среща на премиера Бойко Борисов с протестиралите на 25 май превозвачи. Днес те отново изтъкнаха, че законопроектът бил лобистики и целял да даде надзор върху бранша на дребна група от хора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР